© 2022 the Bright Green Futures Logo

Indi and Pete’s house

Indi and Pete's Kitchen Full View Bright Green Futures Case Study

Case Study Details

Address: 123, Lower Cheltenham Place, The Courtyard

Description: 5 bedrooms, office room, 2 bathrooms, open plan living room with high ceiling and large windows.  Timber frame, super insulation, mechanical ventilation with heat recovery, render and timber cladding, underfloor heating on ground floor, high end finish, hand build kitchen, solar PV panels and solar hot water panels, large excavation for groundworks, hand build balcony and bridge to garden by local metal artist, solid timber floors in open plan living space.

Community Features: Community room, communal garden, shared recycling and bin shed, shared bicycle parking.

Involvement: Self-managed

Internal floor space: 150m² approx.

Timing: Plot purchased in 2011, construction started in June 2012, moved in Feb 2014.

Total Costs: (plot, construction and services): £320k

Valuation: Value immediately post construction: £500k.  Value now: £650k.

Indi and Pete's Bedroom Bright Green Futures Case Study
Indi and Pete's Living Space Being Enjoyed Bright Green Futures Case Study
Indi and Pete's Living Space Bright Green Futures Case Study
Indi and Pete's Living Space Personal Touch Bright Green Futures Case Study
Indi and Pete's Living Space View From Kitchen Bright Green Futures Case Study
Indi and Pete's Living Space View From The Side Bright Green Futures Case Study
Indi and Pete Testimonial Bright Green Futures