© 2022 the Bright Green Futures Logo

Michelle’s Flat at the Courtyard

Michelle Asher's Flat Living Space View From Doorway Bright Green Futures Case Study

Case Study Details

Address: 127b, Lower Cheltenham Place, The Courtyard

Description: 1 bedroom, 1 bathroom, open plan living room with high ceiling and large windows. Timber frame, super insulation, mechanical ventilation with heat recovery, render and timber cladding, high end finish, 2nd hand kitchen with granite worktop and hand crafted new doors and panels, solar PV panels and solar hot water panels, reclaimed solid oak and oak parquet floors. Shared community room and gardens.

Involvement: main contractor

Internal floor space: 40m² approx.

Timing: Plot purchased in 2011, construction started in June 2012, moved in Jan 2014.

Total Costs: (plot, construction and services): £110k.

Valuation: Valuation immediately post construction: £165k, value now: £190k.

Michelle Asher's Flat Living Space and Kitchen View From Corner Bright Green Futures Case Study
Michelle Asher's Kitchen Bright Green Futures Case Study
Michelle Asher's Kitchen and Corner Living Space Bright Green Futures Case Study
Michelle Asher's Circular Window View Bright Green Futures Case Study
Michelle Asher's Corner Window View Bright Green Futures Case Study
Michelle Asher's Hallway Bright Green Futures Case Study
Michelle Asher's Bathroom Bright Green Futures Case Study
Michelle Asher Testimonial Bright Green Futures